Rólunk: Tanítóink

zsuzsaGinterné Csorba Zsuzsanna 

Évek óta elmélyülten foglalkozom a demokratikus pedagógia elveivel, gyakorlatával. Meggyőződésemmé vált, hogy csak ennek alkalmazásával lehet boldog, szabad emberkéket nevelni. Ezért döntöttem úgy, hogy ott kell hagynom a közoktatást, ami jelenlegi formájában nem teszi lehetővé a valódi demokratikus nevelés elvei alapján történő munkát.

Végzettségem szerint tanító és angol nyelvtanár vagyok, 30 év általános iskolában eltöltött pedagógiai gyakorlat -tanítói, tanári munka, osztályfőnökség- van a hátam mögött.

Szentendrén élek férjemmel. Két gyermekünk van, akik már önálló, választott szakmájukban sikeres emberek. Mindketten alternatív iskolában érettségiztek, és lelkesen támogatják új céljaimat. Szabadidőmben legszívesebben utazom, szeretem a természetet (békák, madarak előnyben), fontos számomra a környezetvédelem.

Nagy öröm számomra, hogy elindíthattam egy magántanulói csoportot. Azon dolgozom, hogy Horváth Zoltán kollégámmal együtt az elkövetkező években az induló kis kezdeményből egy eredményesen működő demokratikus csoportot fejlesszünk.

___________________________________________________________________________

Zoli.JPGHorváth Zoltán

Szeretem a gyerekek társaságát. Sokat tanulok tőlük. Remélem én is tudok nekik átadni dolgokat. Számomra is fontosak a demokratikus folyamatok, amit nekik is, nekünk is meg kell tanulni. Így ebben a kisebb közösségben lesz lehetőségem kipróbálni, amit már elméletben tudok. Valamint szeretném minél több játékkal segíteni őket a tanulásban.

Tanító vagyok és magyar nyelv és irodalom szakos tanár. 30 évet dolgoztam iskolában Budapesten és Szentendrén. Több osztályt tanítottam 1.-től 8.-ig, és segítettem őket osztályfőnökként. Voltam napközis nevelő, tanító, tanár, kipróbáltam a vezetői munkát is. Sokat táboroztattam.

Budapesten élek a feleségemmel és 12 éves fiunkkal, ő jövőre már egy alternatív iskolában folytatja tanulmányait. Szabadidőmben sokat olvasok – mostanában szakirodalmat is egyre többet a szépirodalom mellett. Szeretem a színházat. Jógázom. Foglalkoztat a fenntarthatóság.

Reklámok